Politika o obdelavi osebnih podatkov

SUPERHOBBY

https://www.super-hobby.si/ 

 

 1. Uvodna določila
 1. Ta politika o obdelavi osebnih podatkov pojasnjuje, kako podjetje PJB - Hobby Spółka z o.o., Koźmice Wielkie 781, 32-020 Wieliczka (Poljska), +48 12-284-83-28, PL6832114740, E-mail: [email protected] (v nadaljevanju: »podjetje SUPERHOBBY«) zbira, uporablja, hrani ali na drug način obdeluje tvoje osebne podatke. Podjetje SUPERHOBBY si prizadeva za varovanje tvojih osebnih podatkov in spoštovanje tvoje zasebnosti, kolikor je to mogoče na javnem mestu, kot so naše trgovine. Prosimo, da to politiko natančno prebereš, da boš razumel/-a, zakaj in kako zbiramo tvoje podatke ter kako bodo ti uporabljeni ali drugače obdelani.S temi informacijami vas želimo seznaniti, da kot upravljavec z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), in nacionalno zakonodajo.
 2. V zvezi z osebnimi podatki, ki jih zbiramo, je podjetje SUPERHOBBY »upravljavec«, tj. subjekt, ki določa, v katere namene in s katerimi sredstvi poteka obdelava osebnih podatkov v skladu s slovenskim Zakonom o varstvu potrošnikov, s slovensko ustavo in drugimi normativnimi akti Republike Slovenije.
 3. Zaščita tvojih osebnih podatkov je za podjetje SUPERHOBBY pomembna, zato si prizadevamo za njihovo zaščito z vsemi ukrepi. Osebne podatke, ki jih zbiramo o tebi, hranimo v varnih okoljih. Tvoji osebni podatki so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem, uporabo, spreminjanjem ali uničenjem.

 

 1. V kakšne namene uporabljamo tvoje osebne podatke?
 1. Tvoje osebne podatke uporabljamo predvsem za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti do tebe, včasih pa tudi za izboljšanje tvoje nakupovalne izkušnje, neposredno trženje in iz varnostnih razlogov.
 2. SUPERHOBBY osebne podatke posameznikov, strank  obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodb, tudi za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, spreminjanja pogodbe in morebitnega uveljavljanja stvarnih napak ali odgovornosti iz naslova garancije pri prodajalcu. Vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo na tem pravnem temelju so opredeljene v pogodbah oziroma pristopnih obrazcih k splošnim pogojem, ter so zožene na minimalni obseg podatkov, ki so potrebni za uresničitev namena dogovora. Osebni podatki lahko vključujejo, vendar niso omejeni na: identifikacijske podatke (ime in priimek), naslov prebivališča, poštno številko, kontaktno telefonsko številko, e-poštni naslov.
 3. Za enostavnejši način vpisa v našo spletno trgovino vam omogočamo, da se vpišete z vašim Facebook ali Google računom. V primeru, da pri postopku vpisa izberete tak način, bo z vašim soglasjem z naše spletne strani poslan zahtevek k Facebooku ali Googlu (odvisno od vaše izbire), vi pa boste (če na konkretni napravi še niste vpisani) usmerjeni na obrazec Facebooka ali Googla za vpis.
 4. Vpis v tem primeru izvedete pri Facebooku oziroma Googlu in ne na naši spletni strani. S tem potrdite našo spletno stran kot izjemo oziroma dovoljeno spletno stran, pri kateri se vpisujete z vašim Facebook ali Google računom in Facebooku oziroma Googlu podate soglasje, da nam posreduje vaše osebne podatke. Podatki, ki jih na ta način delite z nami, se obdelujejo skladno s politiko zasebnosti Facebooka oziroma Googla.
 5. Na podlagi privolitve SUPERHOBBY obdeluje osebne podatke strank in drugih posameznikov tudi za namene trženjskih raziskav, merjenja zadovoljstva strank in podobne aktivnosti usmerjene v samoocenitev in dvig kakovosti blaga in storitve ter optimizacijo ponudbe.
 6. SUPERHOBBY na osnovi zakonitega interesa obdeluje osebne podatke.

 

 

 1. Kakšne pravice do zasebnosti imaš?
 1. S pisno zahtevo, poslano na naslov: PJB - Hobby Spółka z o.o., Koźmice Wielkie 781, 32-020 Wieliczka (Poljska) ali na elektronski naslov [email protected] lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.
 2. Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: [email protected]
 3. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

 

 1. Ali podjetje SUPERHOBBY deli moje podatke s tretjimi osebami?

 

 1. Poleg SUPERHOBBY (njegovih zaposlenih) osebne podatke v njegovem imenu in za njegov račun obdelujejo tudi obdelovalci, kot so družbe, ki SUPERHOBBY nudijo tehnično podporo pri obdelavi osebnih podatkov, prevozniki blaga na naslove potrošnikov, trženjska, raziskovalna in analitična podjetja, zunanje agencije za marketing.
 2. Osebni podatki se lahko  prenašajo v tretje države, oz. v države s sedežem izven EU, in sicer v ZDA, pri čemer so izpolnjeni primerni zaščitni ukrepi za varnost osebnih podatkov.

 

 1. Kako dolgo bo podjetje SUPERHOBBY hranilo tvoje osebne podatke?

 

 1. SUPERHOBBY, bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa bo spoštoval posameznikovo možnost njenega preklica.
 2. Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom.

 

 1. Piškotki

 

 1. V podjetju SUPERHOBBY uporabljamo tehnologijo, splošno znano kot »piškotki«, ki nam omogoča vzdrževanje naše spletne strani in njeno delovanje, kot ga pričakuješ. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani ali aplikacije shranijo v brskalnik ali trdi disk tvojega računalnika ali mobilne naprave. Piškotki skrbijo za čim boljšo izkušnjo brskanja po naši spletni strani in si zapomnijo tvoje nastavitve, tako da ti ni treba vedno znova vpisovati svojih podatkov.  
 2. Najpogostejši piškotki, ki jih uporabljamo, so naslednji:
 1. Bistveni piškotki. Nekateri piškotki so bistvenega pomena, da lahko obiskovalci naše spletne strani uporabite vse razpoložljive funkcije. Ti piškotki na primer omogočajo prijavo v račun trgovine SUPERHOBBY ter varno dodajanje izdelkov v košarico in plačilo. Brez teh piškotkov nekateri deli naše spletne strani preprosto ne bodo delovali, kot bi morali.
 2. Funkcionalni piškotki. Ti pripomorejo k izboljšanju tvoje izkušnje tako, da si zapomnijo tvoje odločitve.
 3. Izvedbeni piškotki. Ti piškotki nam povedo, kako uporabljaš spletno stran, in nam pomagajo, da jo izboljšamo. Ti piškotki na primer štejejo število obiskovalcev naše spletne strani in prepoznavajo vzorce gibanja obiskovalcev po naših spletnih straneh. To nam pomaga izboljšati delovanje naše spletne strani, saj na primer omogoča, da uporabniki zlahka najdejo tisto, kar iščejo.
 1. Če želiš onemogočiti te piškotke, moraš spremeniti nastavitve v svojem brskalniku v meniju Nastavitve piškotkov.
Nazaj